header-kop


 

 

 

 

 

Wij ontvangen regelmatig leuke reacties op Q&A! chat game. Wil je jouw spelervaring ook
met ons delen? Graag! Stuur je reactie op naar

info(_AT_)commuse.nl
en dan kunnen wij
jouw reactie eventueel toevoegen aan deze pagina.

 

 

 

 

'Erg leuk spel, zelfs na 22 jaar leren we elkaar beter kennen door de vragen in dit spel. Toegankelijk, goede prijs, leuk spel!' (reactie Jeroen op Spellenrijk.nl)

 

"Het is meer dan een spelletje... Je kunt lekker lachen en je leert elkaar goed kennen. Het maakte mij soms ook bewust van bepaalde levensvragen."
(Marjolein, mama en mede-eigenaresse sportschool IJmuiden)

"Ik heb het spel zaterdag mogen ontvangen... Tot mijn verbazing waren mijn dochter van 15 en haar vriendinnen het al eerder aan het spelen dan ik!!"
(Jeroen van Steen, Zeilen met diepgang, Diepgang.eu) 

'We vinden het een leuk spel om elkaar beter te leren kennen of eens op een andere manier met elkaar in gesprek te zijn.'
(Marike Spijker, Teamleider Opleidingen, Zorggroep Oude en Nieuwe Land, Steenwijk)

 

 

(reactie op www.Bestel.NL)
Tjeerd uit Haarlem

"Wij hebben het spel met familie gespeeld (mijn zwager en zijn zoon, mijn vrouw en onze twee kinderen) en het was gewoonweg fantastisch. Wat een leuke avond hebben we gehad. Ik heb dingen gehoord die ik nog niet wist, terwijl we elkaar toch al een tijdje kennen, zou ik zo zeggen. Zelfs de kinderen konden moeiteloos meedoen. Een absoluut aanradertje dit spel, ook omdat het af en toe vragen heeft waar je echt even over na moet denken. En ook kan het 't contact wat je met elkaar hebt echt verrijken. Verder heb ik het idee dat als ik Q&A met vrienden en collega's speel, we ook een good time zullen hebben!"

Waardering: 5 van de 5 sterren! [5 van de 5 sterren!] op www.Bestel.nl

"Spel gespeeld – GEWELDIG! Wat kan ik zeggen: het is verrassend, je leert iemand toch weer op een andere manier kennen waardoor je ook weer over jezelf leert. En de vragen zijn echt super als begin voor een gesprek, ook als je het spel niet wilt spelen kan het trekken van een kaart de aanzet zijn tot een leuke (filosofische) discussie. Ook leuk is voor jezelf elke dag een kaart trekken en daar 3 regels bij opschrijven – dat geeft inzicht in jezelf. Ga het zeker voor de Sint en Kerst mensen cadeau doen!" (Margreet Noordanus,  paardencoaching, www.paardeninzicht.nl)

Een spel zoals ik nog nooit gespeeld had, erg leuk. Het laat je op een positieve manier naar jezelf kijken en naar je medespelers. Groot geluk dat het op de markt is"
(Mieke, mama en healer)

"Met dit spel kan je heel veel kanten op! Met een groep vrienden, familie, teamgenoten, etc... Gezellig bij elkaar komen en de meest uiteenlopende vragen beantwoorden. Hiermee kun je elkaar op een open, liefdevolle en verrassende manier beter en/of anders leren kennen. Daarbij is dit spel ook heel goed voor je zelfinzicht en je eigen mening durven uiten" 
(Bente, individueel begeleider, orthopedagoog en volleybalster 2e divisie Zaanstad)

"Een moeilijk te beoordelen kaartspelletje...
Maar we speelden dit kennismakingsspelletje met een groep vrienden en we hebben ons goed geamuseerd. Je leert elkaar eens op een andeere manier kennen of je vermoedens worden juist bevestigd." (recensie Spellenclub13.be)

"Erg leuk spel om met het hele gezin te spelen. Wij hebben kinderen van 11,14 en 17 en dit vonden ze alledrie erg leuk. En het kan makkelijk met zijn vijven gespeeld worden." (Razi op Bol.com).

q&a doos open
 

 "Tof spel als je elkaar beter wilt leren kennen! Je kunt het spelen met goede vrienden, maar net zo makkelijk met mensen die je nog niet zo goed kent en dus leert kennen door het spel." (Sem, HAVO scholier & drummer)

"Wat ontzettend leuk dit regenboogspel. En heel bijzonder. Na de eerste keer wist ik meteen nog een paar mensen met wie ik het graag zou willen spelen..."
(Jelka
, mama en mede-eigenaresse beachclub)

 

"Ik vind spellen en kaartjes trekken altijd al onwijs leuk om te doen en dit spel vind ik echt leuk en gezellig om met vrienden/kennissen te spelen en zo elkaar echt te leren kennen. Je hebt dan echte gespreksonderwerpen en zo kom je ook achter de gedachten van een ander. Bij wijze van grapje zeg ik op zo'n moment wel eens: “Kijk, dit spelen we nou altijd met mensen waar we geen gesprekstof mee hebben.” (Marian Palsgraaf, personal coach www.JustBeYou.nl)

"Dit spel is erg leuk om te spelen.Vragen kunnen oppervlakkig worden beantwoord, maar je kunt ook lekker de diepte in. Gezellig met mijn zussen, maar ook erg leuk met vriendinnen." (Marjan, SPM, Sociaal Pedagogisch Hulpverlener)

"Wij maakten al gebruik van de soortgelijke 'Openhartige cards' maar het leuke van Q&A Chat Game is echter dat de onderwerpen gecategoriseerd zijn en het spel een wedstrijdelement bevat. We zullen het spel toevoegen aan onze collectie workshoptools en er in voorkomende gevallen zeker gebruik van maken." (Marco Westerhof, DGA / Sr consultant WildWorld.nl)

"Heb het indertijd alleen met mijn man een keer gespeeld en dat was toch wat minder. Met meer mensen (zoals in het afgelopen familieweekend) werkt veel en veel leuker. Het was verrassend! Sommige vragen waren ook echt spannend; bijv. hoe zie je je zelf over 10 jaar (of zoiets). De jongste speler was rond 20 en de oudste rond 65. Grappig was ook dat er een groepje zat te kaarten, een ander groepje speelde yenga, maar die probeerden wel steeds te horen wat er op bepaalde vragen geantwoord werd. Mooi was ook dat men zich veilig voelde en dat er alle ruimte was om te “passen”, maar daar werd geen gebruik van gemaakt. Het ging er niet om om te scoren, het ging om dingen met elkaar te delen."
(Joke Horlings, Vlaardingen)

 

"Dit spel is voor iedereen. Het zorgt ervoor dat mensen eindelijk eens écht met elkaar gaan praten"
(Don
áto, restaurant-eigenaar Haarlem)

"Als dank voor de geweldige samenwerking heb ik iedereen van ons 17-koppige team (trainers, coaches en mobiliteitsadviseurs) een Q&A spel gegeven als aandenken en voor gebruik in de toekomst. Blij verrast was ik door alle mailtjes waarin werd aangegeven hoe hilarisch en leuk het ook thuis te gebruiken is met familie en vrienden. Binnenkort komt mijn Engelse compagnon die ik zal vertellen dat de Engelse versie eraan komt. We zullen het spel zeker ook in onze trainingen aldaar ook gaan gebruiken." (Floor Petersen, trainer/coach bedrijven)

"We hebben Q&A chat game met onze buren gespeeld. Ruim 4 uur (en 2 flessen wijn) later gingen ze pas de deur weer uit en we hebben een topavond gehad! We kennen elkaar al een paar jaar, maar hebben toch allerlei leuke nieuwe dingen van elkaar gehoord." (Liliane, mediator)

"Wat een enig en boeiend spel
om met vrienden, kinderen
en zelfs met de klein-
kinderen te spelen
."
(Hans en Joke, 
opa en oma)

"Onze zussenavonden waren altijd al erg gezellig, maar door Q&A (het spel) hebben we we ook hele andere dingen met elkaar besproken, waardoor we elkaar nóg beter hebben leren kennen. Een volgende zussenavond spelen wij dus weer het spel!" (Monique, planner kinderdagverblijf)

"Ik merk dat het spel een aanvulling is op wat we op Sociaal Emotioneel Ontwikkelingsgebied (SEO) voor scholen op de markt is. Met name voor de bovenbouw leidt het tot interactie tussen de spelende kinderen en bieden de gesprekken een bron van informatie voor de leerkracht of begeleider."
(An, gedragsdeskundige/narratief begeleider lagere school)

"De kaarten kunnen reacties van andere spelers losmaken, maar kunnen ook een aanleiding zijn om met elkaar in gesprek te gaan. Het is een ideaal spel om op een speelse manier elkaar beter te leren kennen. Het spel kan zowel thuis als in de klas gespeeld worden." (recensie Speldatabase.be)

"Wat een gezellig spel. Ik heb het gespeeld met mijn drie zussen op ons jaarlijkse weekendje weg. Je leert elkaar een stuk beter kennen door het spelen van Q&A en iedereen vertelt ook verhalen die je nog niet eerder gehoord hebt. Een heerlijk avondje speelplezier met gegarandeerd succes. Wijntje erbij en de avond kan niet meer stuk!" (Jacqueline, medewerker examenbureau MBO)

 

 

 

 

 

 

 

 

Reacties van publiek
headernwB
Login